Riad's winebar

Reserveer een suite

Beveiligde boeking via Cubilis
Guesthouse Cabosse verwelkomt alle gasten vanaf 12 jaar.

Reserveer L'après-midi

Contacteer ons

Basis wijncursus

Wat leert u in deze cursus?

In deze degelijke cursus bestaande uit 5 lesmomenten leert u alle basisfacetten die met wijn te maken hebben. Zo leert u in eerste instantie wijn degelijk proeven en systematisch omschrijven. Verder worden de basisprocessen van wijnbouw en wijnmaken bestudeerd. Tijdens iedere les krijgt u telkens kwaliteitsvolle wijnen te proeven die zorgvuldig geselecteerd worden. U krijgt ook de basis mee over het accorderen van wijnen en gerechten. 

Wat onze huidige cursisten enorm appreciëren is de niet al te schoolse of theoretische aanpak alsook de kleine groepen waarmee wij aan de slag gaan. De lessen gaan dan ook door op een unieke locatie met een aangename atmosfeer. Wanneer u door omstandigheden een bepaalde les moet missen, kunt u deze bijwonen in een andere groep.

 

Wanneer zijn de eerstvolgende lessen gepland?

Wij starten met onze basiscursussen op volgende momenten:

  • start op woensdagavond 8 mei en telkens op woensdagavond. De lesmomenten zijn 08 mei, 05 juni, 12 juni, 19 juni en 26 juni, telkens van 18u30 tot 21 uur.

 

  • start op donderdagavond 9 mei en telkens op donderdagavond. De lesmomenten zijn 9 mei, 6 juni, 13 juni, 20 juni en 27 juni, telkens van 18u30 tot 21 uur.

 

Deze basiscursus is een vereiste om deel te kunnen nemen aan andere vervolgcursussen en themadegustaties die bij Cabosse georganiseerd worden.

 

Inschrijven:

Het inschrijvingsgeld bedraagt 240 euro inclusief BTW, gebruikte cursusmateriaal, wijnen en water.

U kunt zich individueel inschrijven en aansluiten bij één van de geplande groepen. Echter wordt er geregeld voor geopteerd om zelf een groep samen te stellen met vrienden, kenissen, collega's... Hierbij kunt u dan ook zelf de dag en het tijdstip van de lessen mee bepalen in samenspraak met de lesgever.

Plaatsen per groep zijn steeds beperkt, daarom is uw inschrijving pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld.

Voor inschrijving mailt u naar info@cabosse.be